A început plenara Consiliului Catolic pentru Promovarea Unităţii Creştinilor

20

Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, care se desfășoară între 12 și 16 noiembrie la Roma discută „Importanţa ecumenismului pentru noua evanghelizare", informează Radio Vatican.

„După Sinodul despre noua evanghelizare, vom aborda această temă într-o dimensiune ecumenică," a declarat cardinalul Koch, președintele dicasterului roman pentru unitatea creștinilor, citat de Catholica. „Legătura strânsă care există între noua evanghelizare şi ecumenism se află deja în rugăciunea sacerdotală a Domnului. Isus se roagă pentru ca toţi discipolii săi să fie una, pentru ca lumea să creadă că El este Fiul lui Dumnezeu. Credibilitatea mesajului Evangheliei depinde de unitatea creştinilor. Dezbinarea Bisericii este cel mai mare obstacol pentru vestirea Evangheliei," a adăugat cardinalul Koch.

„Primul lucru pe care trebuie să îl facem astăzi pentru ecumenism este să dăm mărturie împreună despre prezenţa lui Dumnezeu şi despre centralitatea chestiunii lui Dumnezeu," a spus Papa Benedict al XVI-lea cu ocazia vizitei efectuate la Erfurt, spune cardinalul. „Marea provocare din faţa noastră, a creştinilor, este să găsim modalităţi prin care să dăm o mărturie comună pentru credinţă şi Evanghelie," a continuat să citeze președintele dicasterului.

Adunarea plenară va cuprinde și o prezentare a situaţiei regionale de pe diferite continente, în raport cu activitatea Consiliului Pontificat pentru Promovarea Noii Evanghelizări. Înfiinţat în octombrie 2010, Consiliul Pontifical pentru Noua Evanghelizare a Europei reflectă interesul Papei Benedict al XVI-lea pentru reevanghelizarea creştinilor puternic secularizaţi din Occident.