Criza continuă să aibă un efect negativ asupra bisericilor

16

Tulburărirle economice la nivel global continuă să afecteze negativ bisericile, arată un sondaj efectuat de LifeWay Research, pe baza a 1.000 de interviuri cu pastori americani.

În urma sondajului, cercetătorii au notat că circa 56% dintre pastori susţin că mersul economiei le-a influenţat „oarecum negativ" finanţele bisericii. Un sfert dintre respondenţi au declarat economia „nu a avut niciun impact asupra bisericii lor". Nouă procente spun că economia a avut o influenţă pozitivă asupra bisericii, iar opt procente sunt convinse că impactul a fost unul profund negativ.

„Nu am fost surprinși să descoperim că perspectiva curentă privind impactul economiei asupra bisericilor este predominant negativ," a declarat pentru Religion News Scott McConnel, director LifeWay Research.Un sondaj Gallup, publicat marţi, a arătat că 43% dintre americani consideră că economia ţării este într-o condiţie „slabă", în timp ce 13% spun că economia merge „bine" sau „excelent". Aproape 6 din 10 americani se așteaptă ca lucrurile să se înrăutăţească, iar 35% dintre ei percep o oarecare îmbunătăţire a condiţiilor economice.