OCDE: Economia îşi revine mai greu decât era aşteptat

17

Perspectivele economice mondiale s-au înrăutăţit, titrează Mediafax, care informează totodată că Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a redus estimările privind creşterea economică din SUA şi Japonia.

O analiză economică interimară a OCDE indică o creştere a economiei americane cu 1,1% în trimestrul al treilea şi cu 0,4% în trimestrul al patrulea. În luna mai a fost anticipată o creştere e 2,9%, respectiv 3%.

PIB-ul Japoniei va stagna în trimestrul al patrulea, după o creştere de 4,1%în trimestrul al treilea.Economia Germaniei va creşte cu 2,6% în trimestrul trei şi va scădea cu 1,4% în trimestrul patru. Italia va înregistra o scădere de 0,1 în actualul trimestru şi va lua un avans de 0,1 în trimestrul patru.

Estimările OCDE arată o încetinire a ritmului de redresare economică, la nivel mondial. Organizaţia a avertizat că băncile centrale din întreaga lume trebuie să fie pregătite să relaxeze politicile monetare dacă tendinţele negative vor continua la nivel mondial.