România ar putea ieși din criză anul acesta!

10

„România are capacitatea să iasă din criză în acest an", e de părere Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naţionale de Prognoză, citat în Curentul. Cea mai mare probabilitate este ca economia să poată trece în zona creșterii economice pozitive în ultima jumătate a anului.

   

    Cu toate acestea, „de la lună la lună apar schimbări, apar tendinţe negative sau pozitive, astfel că este greu să spunem când vom ieşi din criză.", conhide Ghizdeanu. Soluţia văzută de specialiștii CNP pentru stimularea creșterii economice ar fi un salt în absorbţia fondurilor europene.

    În schimb ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, crede că evoluţiile din zona euro de care şi România este legată nu sunt generatoare de optimism. „Avem cifre care ne spun că peste două luni va fi mai rău", afirmă Vlădescu. Ministrul consideră că România va sta într-o groapă de potenţial economic o lungă perioadă de timp până când relansarea va putea începe. Noua formă a crizei este un „U" cu baza foarte lungă, o perioadă de așteptare pe care „nu o poate estima nimeni în acest moment", a declarat Vlădescu pentru Antena 3.