Germania vrea tinerii din ţările europene în criză

21

Tinerii din ţările europene aflate în criză se vor putea integra pe piaţa germană de muncă dacă intenţia guvernului condus de Angela Merkel, va fi pusă în aplicare. 

Propunerea guvernului vizează prevenirea unui deficit al forţei de muncă din Germania prin angajarea tinerilor provenind din ţări afectate de recesiune. 

Partidul creștin-democrat din germania (CDU), în fruntea căruia se află cancelarul german a înfiinţat un grup de experţi pentru a evalua opţiunile disponibile pentru a-i atrage pe tinerii din Spania sau Portugalia pe piaţa de germană a muncii. „Este mai bine să importăm mână de lucru din Europa decât să schimbăm legile privind imigraţia din alte regiuni ale lumii,” a declarat Max Straubinger, responsabil cu probleme sociale din cadrul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al CDU. În prezent, numărul spaniolilor șomeri este de 4,1 milioane, aproape 20% din populaţie, scrie Der Spiegel. În Germania, rata șomajului s-a aflat la 7,7% în 2010, o pondere care specialiștii se așteaptă să scadă odată cu accelerarea redresării economice. Nevoia Germaniei este acutizată de îmbătrânirea populaţiei, pierderea populaţiei active fiind estimată la 6,5 milioane de persoane, până în 2025.