Lecţie de eroism şi spirit civic la Iaşi

569

O studentă din Iaşi şi-a pierdut viaţa încercând să ajute o altă persoană să stingă un incendiu izbucnit în localul Pub 75, din campusul Tudor Vladimirescu. Din cauza fumului, tânăra nu a mai reuşit să iasă din interiorul clădirii cuprinse de flăcări.

Sorina Mihaela Ferari (21 de ani) a încercat să o ajute pe Alexandra Chelaru să stingă incendiul, dar nu a mai reuşit să iasă din local, iar pompierii i-au descoperit ulterior trupul carbonizat.

„Sorina ne-a dat tuturor o lecţie de eroism cu un final atât de dramatic, încât orice comentariu pare inutil şi golit de sens. Nu putem spune decât că va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre, ale profesorilor şi ale colegilor", a declarat profesorul universitar Doru Tompea, rectorul Universităţii Petru Andrei, din Iaşi.

Conducerea UPA se gândeşte să înfiinţeze o bursă care să poarte numele Sorinei Ferari. „Gestul pe care Sorina l-a făcut este un act de implicare socială. Ne gândim ca, printr-o decizie a Biroului Senatului, să înfiinţăm o astfel de bursă la Universitate", a declarat Sorin Bocancea, preşedintele Universităţii Petre Andrei, notează jurnalul.ro.

Sorina Ferari era studentă la Facultatea de Drept din cadrul UPA şi, totodată, era studentă la medicină, în Suceava.