Atac terorist sinucigaș într-un aeroport din Moscova

143

Un atac terorist a avut loc în cursul zilei de luni în cel mai mare aeroport din Moscova. Soldat cu 35 de morţi și 152 de răniţi, atacul a fost opera unui terorist sinucigaș.

Explozia a avut loc la ora locală 16.30, în zona de recuperare a bagajelor din terminalul sosiri internaţionale al aeroportului Domodedovo. Comitetul de Investigaţii al Rusiei a stabilit că atentatul a fost opera unui terorist sinucigaș. Bomba artizanală a fost confecţionată în așa fel încât, alături de explozibil, a avut inserate bucăţi de metal, pentru mărirea daunelor produse. Au murit 35 de persoane și au fost rănite alte 152, dintre care 20 sunt într-o stare critică. Au fost mobilizate 56 de ambulanţe.

Președintele rus a decis amânarea deplasării spre Davos, la Forumul Economic Mondial, și a convocat oficilităţile responsabile de securitate. „Din informaţiile preliminare pe care le avem, acesta a fost un atac terorist", a spus Medvedev oficialilor de securitate într-o video-conferinţă.

Zborurile au fost redirecţionate spre aeroporturile Șeremetievo și Vnukovo. Aeroportul Domodedovo este cel mai mare și cel mai aglomerat aeroport al Rusiei. În aeroport operează 77 de companii, cu 241 de zboruri spre destinaţii internaţionale.

Este primul atentat terorist al anului din Rusia. Ultimul atentat terorist din capitala moscovită a avut loc în metroul orașului, în luna martie 2010. Ultimul atac terorist într-un aeroport moscovit a avut loc în anul 2004.