Mark Mobius (Fondul Proprietatea): Urmează o criză și mai mare!

212

„Urmează o nouă criză, mai mare decât cea de până acum. Este greu de spus de unde și cum va porni, dar va avea loc cu siguranţă", a declarat Mark Robius, administrator al Fondului Proprietatea (FP) prin fondul de investiţii Franklin Templeton.

Într-un interviu pentru publicaţia Capital, Mobius a declarat că, după părerea lui, la nivelul sistemului financiar global, va urma o criză mai mare decât a fost cea de până acum. „Tipărirea de bani, în special cea din SUA, a făcut să fie foarte mulţi bani în piaţă. Din păcate, într-un fel sau altul, problema banilor fără acoperire ne va ajunge din urmă, cel mai probabil prin inflaţie", a explicat investitorul.

În ceea ce privește România, care are o piaţă de capital „foarte mică", statul român ar trebui să ofere reduceri de taxe și impozite pentru companiile care se listează, pentru că astfel piaţa ar crește rapid în capitalizare și în lichiditate, dar s-ar acoperi și o „gaură neagră" în economia ţării, de circa 20-30% din PIB, în care companiile private nu plătesc taxe și impozite, spune Mobius.