Valorile umane, dezbătute la Global Media Forum

37

Săptămâna aceasta are loc la Bonn o întâlnire la care participă 200 de persoane din toate colţurile lumii şi la care se dezbate public limitele dezvoltării şi creşterii economice.

Tema acestui an a Global Media Forum este legătura dintre creşterea economică şi etică, iar întrebarea în discuţie este dacă ne dorim un sistem economic în care dreptatea este sacrificată pe altarul creşterii şi în ce măsură planeta poate suporta un asemenea ritm de creştere?

Problema în dezbatere reprezintă o preocupare încă din anul 1972, când a apărut un studiu celebru pe această temă, elaborat de „Clubul de la Roma". Patru decenii mai târziu, lucrurile arată oarecum la fel – în afara faptului că graniţele creşterii economice par a fi fost depăşite, conform celor mai sceptici dintre observatory, arată Deutsche Welle.

Un alt aspect în dezbatere este legătura dintre dezvoltarea economică şi sănătatea publică, dar şi accesul la resurse energetice, într-o dezbatere la care vor sta, pe podium, un lider al comunităţii catolice din Nigeria şi o cercetătoare din India, ilustrând astfel spiritul evenimentului organizat la Bonn.