Ameninţările lui Cameron nu au efect în Africa

68

Liderii politici si religioşi din statul african Sierra Leone au decis că nu vor legaliza căsătoriile între cuplurile de acelaşi sex, în ciuda ameninţărilor din partea premierului britanic că Anglia îşi va retrage ajutorul financiar din ţările care nu recunosc drepturile homosexualilor, scrie AFP.

„Legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex este imposibilă pentru că este un lucru contrar culturii noastre", a declarat viceministrul Informaţiei şi Comunicaţiilor, Sheka Tarawallie.

Episcopul unei comunităţi baptiste de 500.000 de membri din Sierra Leone, Arnold Temple, a cerut guvernului să transmită liderilor britanici că aceste pratici sunt inacceptabile şi condamnabile. „Africa nu ar trebui văzută ca un continent care are nevoie să fie influenţată de această ameninţare demonică, valorile noastre sunt cu totul diferite", a mai spus el.

S-ar putea spune că ţările din Africa de Vest fac front comun în faţa ameninţării lui Cameron după ce săptămâna trecută preşedintele Republicii Ghana, John Mills, a luat şi el poziţie împotriva acestei cerinţe. El a declarat că Ghana este o ţară suverană care nu poate fi dictată de către nimeni, iar atât timp cât el o va conduce homosexualitatea nu va fi legalizată.

Participând la summit-ul Commonwealth care s-a ţinut acum o lună de zile în Australia, premierul britanic a pus accent pe faptul că guvernul său ar vrea să vadă că ţările care primesc ajutor financiar respectă drepturile omului, care includ şidrepturile homosexualilor la căsătorie.

(Foto: blogs.birminghammail.net)