Marea Britanie va fi prima putere economică din Europa în anul 2030

292

Până în anul 2030, Marea Britanie va deveni prima putere economică, depășind Franţa și Germania, potrivit unui studiu realizat de Centrul pentru Cercetare Economică și Comercială (CEBR).

Potrivit acestui raport, Marea Britanie va devansa Franţa, în anul 2018, și Germania, în anul 2030, dar la nivel mondial, în aceeași perioadă, va fi depășită de către India și Brazilia. Studiul, publicat joi, 26 decembrie, în The Daily Telegraph prevede că Germania își va pierde locul de prima economie a Europei de Vest din cauza creșterii demografice a Mari Britanii și a dependenţei ei scăzute faţă de alte economii europene, notează Mediafax.

Președintele CEBR, Douglas McWilliams, subliniază faptul că economia Marii Britanii s-ar dezvolta mai repede dacă această ţară ar părăsi UE. În același fel, menţionează el, o Germanie bazată pe marca germană ar fi mult mai puternică decât cea bazată pe euro. El a mai declarat că, „pe termen scurt, impactul (unei ieşiri din UE) ar fi, fără îndoială, negativ, dar după vreo cincispreze ani acesta ar deveni, probabil, pozitiv".