Al-Zawahiri: Osama va îngrozi America de dincolo de mormânt

129

Ayman al-Zawahiri, fostul număr 2 în ierarhia Al Qaeda, ameninţă SUA că jihadul va renaşte şi va distruge America şi aliaţii săi. Într-o înregistrate de 28 de minute, al-Zawahiri vorbeşte despre ridicarea unei comunităţi internaţionale de musulmani al cărei scop este să lupte în numele lui Allah.

Mesajul a fost postat online, ieri, de grupul de informaţii american SITE, după ce, iniţial, a fost postat pe o serie de site-uri militante islamiste. Cea mai mare parte din cele 28 de minute este dedicată elogierii fostului lider Al Qaeda, ucis de un comando american în data de 2 mai.

Osama bin Laden va rămâne „o sursă de spaimă şi un coşmar care va urmări America, Israelul şi pe aliaţii lor", a declarat al-Zawahiri, precizând că Osama „s-a înălţat la dumnezeul lui ca martir, [fiind] cel care i-a îngrozit pe americani când era viu şi care îi înspăimântă şi după moartea sa atât de mult încât ei tremură la gândul că el ar putea să aibă un mormânt".

Al-Zawahiri a subliniat că bin Laden şi-a împlinit misiunea, ridicând lumea islamică la război sfânt împotriva Americii.

Liderii militari şi politici ai Pakistanului au fost aspru criticaţi de liderul Al Qaeda, acesta sugerând că ar fi vinovaţi, în parte, de moartea lui bin Laden. „Fac un apel către poporul pakistanez să se ridice împotriva mercenarilor trădători şi a politicienilor corupţi care au transformat Pakistanul într-o colonie americană, permiţând Americii să ucidă sau să captureze pe cine vrea", a spus al-Zawahiri.

America nu are ca adversar un individ, un grup sau o bandă, a precizat al-Zawahiri, ci o întreagă naţiune care s-a ridicat „din letargia sa la o renaştere a jihadului". Referindu-se la evenimentele „primăverii arabe", respectiv la revoltele din Egipt, Tunisia, Libia, Yemen şi Siria, liderul Al Qaeda a sugerat că acestea s-ar înscrie pe aceeaşi direcţie de acţiune pe care merge gruparea din care face parte, şi anume să distrugă America.

Mesajul lui Ayman al-Zawahiri a fost primul comentariu vizavi de uciderea lui Osama bin Laden făcut de unul dintre potenţialii săi succesori la conducerea reţelei Al Qaeda. Declaraţia sa vine la doar o săptămână după ce Ilyaş Kaşmiri, un potenţial succesor al lui bin Laden la conducerea Al Qaeda, a fost ucis în urma unui atac aerian al forţelor americane.

(Foto: barcavsmuwallpaper.blogspot.com)