Comandantul Hezbollah a fost ucis. Principalii suspecţi: israelienii

19

Hassan Lakkis, comandantul din Liban al grupului militant Hezbollah, a fost împuşcat mortal miercuri, în parcarea de lângă blocul în care locuia, au anunţat oficialii libanezi. Reprezentanţii Hezbollah consideră că principalii suspecţi sunt israelienii, „care au încercat în numeroase ocazii să-l asasineze pe Lakkis". Din păcate însă, ei nu sunt singurii care i-ar fi dorit moartea.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe israelian Yigal Palmor a negat acuzaţiile, pe care le consideră un reflex al grupării islamice. „Ei nu au nevoie de dovezi sau fapte, ei dau vina imediat pe Israel", afirmă declaraţia oficială a Israelului.

Decesul lui Lakkis este important pentru Hezbollah, întrucât acesta era unul dintre apropiaţii liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, şi un expert în fabricarea de armament. A studiat terorismul, contra-terorismul şi tactici de război în Iran, cunoştinţe pe care le-a pus în slujba Hezbollah, ceea ce îl făcea un susţinător puternic din partea Iranului în Hezbollah. Din aceste cauze, el nu era temut doar de isralieni, ci şi de insurgenţii sirieni şi de militanţii suniţi saudiţi şi libanezi.

Sursa: Associated Press