Franklin Graham, în vizită în Coreea de Nord

17

Un grup de americani conduşi de pastorul Franklin Graham se află într-o vizită în Coreea de Nord. Graham l-a întâlnit pe Ministrul nord-coreean de Externe, Pak Ui-Chun. Americanii au călătorit la Phenian pentru a investiga riscurile unei foamete în Coreea de Nord.

Samaritan's Purse, organizaţia neguvernamentală condusă de Franklin Graham, avertizează că locuitorii din Coreea de Nord vor fi loviţi de o foamete severă, în lunile următoare, din cauza recoltelor foarte sărace, notează AFP.

Autorităţile americane şi sud-coreene sunt însă destul de rezervate în privinţa semnalelor venite dinspre Coreea de Nord, existând suspiciuni că rapoartele despre o foamete catastrofală fiind exagerate cu scopul de a obţine ajutor din partea comunităţii internaţionale.

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a declarat, după vizita în Coreea de Nord din urmă cu două săptămâni, că SUA şi Coreea de Sud sunt vinovate de încălcarea drepturilor omului pentru că refuză să acorde ajutor nord-coreenilor din motive politice.

(Foto: samaritanspurse.org)