Marşul milioanelor de măşti protestează împotriva corupţiei globale

50

Membrii grupului Anonymous au organizat ieri mişcări de protest în 450 de locaţii din întreaga lume împotriva corupţiei şi a corporaţiilor.

Din Australia până în Mexic şi din Albania până în Alaska, milioane de persoane au protestat în Marşul Milioanelor de Măşti cu ocazia serbării Guy Fawkes, o sărbătoare tradiţională în Marea Britanie.

Serbarea celebrează tentative de răsturnare a parlamentului britanic în 1605. La acea dată, 36 de butoaie cu praf de puşcă au fost găsite într-un beci de sub Palatul Parlamentului din Londra, parte a unei conspiraţii de răsturnare a guvernului englez şi a regelui Iacob I. Deşi complotul a fost pus la cale de un anumit Robert Catesby, Guy Fawkes a fost acuzat că ar fi fost cel care a conceput planul, pentru a protesta, se crede, împotriva persecutării religioase a catolicilor în Anglia. Teoriile privind motivele sale sunt larg răspândite, dar majoritatea istoricilor cred că cei implicaţi în complot voiau să-l omoare pe rege, să producă o revoltă populară şi să readucă pe tron un monarh catolic.

Sursa: Radio Voice of Russia