ONU critică aspru planurile Israelului de a demola casele palestinienilor din estul Ierusalimului

28

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor (ONU) a criticat aspru autorităţile municipale al Israelului pentru continuarea planurilor de a demola casele palestinienilor din estul Ierusalimului, cu scopul de a construi unităţi locative pentru populaţia de etnie iudaică.

   

    Ban Ki-Moon s-a declarat „îngrijorat profund de decizia primăriei din Ierusalim de a autoriza un proiect ce prevede distrugerea de case şi noi activităţi de populare în cartierul Silwan din Ierusalimul de Est," se arată într-un comunicat ONU.

    „Măsurile prevăzute sunt contrare dreptului internaţional şi voinţei rezidenţilor palestinieni,", transmite ONU, în acelaşi comunicat. Secretarul general reaminteşte guvernului israelian că este responsabilitatea sa să evite orice act de provocare ce poate conduce la creşterea tensiunii din oraş.

    Autoritatea Naţională Palestiniană a făcut apel marţi la Statele Unite ale Americii să intervină pentru a opri proiectul, lăsând să se înţeleagă că aplicarea acestuia ar ruina luni de eforturi americane delicate pentru relansarea negocierilor israeliano-palestiniene, notează Agerpres.