Palestinienii declară că Obama va susţine divizarea Ierusalimului

70

Un negociator din partea Autorităţii Palestinene a declarat că preşedintele Barack Obama a promis palestinienilor că va face presiuni pentru ca Ierusalimul să fie divizat, iar Palestina să revină la graniţele pe care le avea în 1967.

Negociatorul a declarat pentru site-ul american World News Daily că Obama ar fi promis palestinienilor că vor deveni proprietari pe West Bank, Fâşia Gaza şi partea de est a Ierusalimului, potrivit parametrilor impuşi de Bill Clinton.

Parametri stabiliţi de fostul preşedinte american, în timpul discuţiilor de la Camp David, din 2000, stabileau că zonele evreieşti ale Ierusalimului rămân ale evreilor, în timp ce palestinienii obţin supremaţia în cartierele din Ierusalim care sunt locuite în majoritate de arabi.

Aceasta nu este prima dată când palestinienii susţin că Barack Obama va purta asemenea discuţii în timpul celui de-al doilea mandat al său. Înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, un alt negociator din partea Autorităţii Palestiniene a declarat că Obama va da vina pe premierul israelian Bejamin Netanyahu pentru eşecul discuţiilor de pace din Orientul Mijlociu, arată sursa citată.