Netaniahu condamnă incendierea unei moschei în West Bank

21

Prim-ministrul israelian Beniamin Netaniahu a condamnat actul de vandalizare a unei moschei din West Bank, despre care se suspectează că ar fi fost dus la capăt de militanţi israelieni.

   

    Aceştia au incendiat luni lăcaşul islamic de închinare din Beit Fajar, localizat în Gush Etzion. Înainte să dea foc moscheii, vandalii au scris pe uşile ei de piatră, cu litere ebraice, cuvintele "preţ" şi "răzbunare" şi au ars şi câteva copii ale Coranului.

    În timpul zilei de ieri, mai mulţi palestinieni furioşi s-au adunat în incinta moscheii pentru a vedea cu ochii lor distrugerea. Unul dintre aceştia a declarat pentru Jerusalem Post că "cei care au făcut asta, nu vor pace".

    Atât prim-ministrul Netaniahu, cât şi ministrul Apărării, Ehud Barak, au cerut forţelor de securitate să ia toate măsurile posibile pentru a se asigura că vandalii vor fi traşi la răspundere. "Oricine ar fi făcut asta este un terorist în orice sens al cuvântului şi a intenţionat să pericliteze şansele pentru pace şi dialog cu palestinienii. Este un act ruşinos care a denigrat statul Israel şi valorile lui," a mai adăugat ministrul israelian al Apărării.