Papa Francisc va vizita Israelul anul viitor

130

Liderul palestinian Mahmoud Abbas a avut joia trecută o întrevedere cu Papa Francisc, prilej în cadrul căruia liderul de stat l-a invitat pe Suveranul Pontif să viziteze Israelul.

Pontiful, care de la învestirea sa a lansat numeroase apeluri pentru pace în Orientul Mijlociu, anunţase deja că va vizita Israelul, cel mai probabil anul viitor.

După întrevederea privată cu Papa, care a avut loc în Palatul Apostolic de la Vatican și a durat 30 de minute, Abbas a declarat că l-a invitat pe Suveranul Pontif „în ţara sfântă". Tot după întâlnire, Papa Francisc i-a dăruit liderului palestinian un stilou, cu mesajul „cu siguranţă, aveţi multe lucruri de semnat." În replică, Abbas a spus că „speră să semneze un tratat de pace cu Israelul cu acest stilou."

Întâlnirea cu Mahmoud Abbas a fost a patra întrevedere a Papei Francisc cu un lider din Orientul Mijlociu, de la numirea sa ca Papă, după președintele israelian Shimon Peres, regele Abdallah al Iordaniei și președintele Libanului, Michel Suleiman. Premierul israelian Beniamin Netaniahu urmează să fie primit la Vatican pe 23 octombrie, informează Reuters.