Biserica ateistă „Adunarea de Duminică” vrea să se promoveze online

108

Biserica ateistă „Adunarea de Duminică", din Marea Britanie, este de fapt un grup de atei, care caută acum să strângă o sumă de 800.000 de dolari pentru a-și promova mesajul online și a se putea extinde dincolo de graniţele ţării.

„Există un potenţial enorm de a schimba lumea în bine", a explicat Sanderson Jones, unul dintre fondatori, pentru Christian Post, amintind că există destule studii care arată că experienţa mersului la biserică îi ajută pe oameni să aibă vieţi mai sănătoase.

„Adunarea de Duminică" organizează întâlniri din ianuarie 2013 în clădirea unei foste biserici, dar multe persoane au fost refuzate din lipsă de spaţiu. Cei aproximativ 300 de participanţi se întâlnesc pentru a asculta mesaje inspiraţionale sau prezentări știinţifice și pentru a cânta ridicaţi în picioare hituri precum „Don't Stop Me Now" de la Queen, „Superstition" a lui Stevie Wonder sau „Ain't Got No", a Ninei Simone.

Citiţi și Ce se întâmplă într-o biserică ateistă? (VIDEO)

Oraganizaţia se distanţează de termenul de biserică sau de mișcare religioasă, amintind că nu există o doctrină și nici texte pentru membri, și că în ciuda a ceea ce se crede, la întâlniri se vorbește foarte rar despre ateism. Întâlnirile ar fi mai mult o „celebrare a vieţii", cu misiunea de a ajuta participanţii să își găsească și să își atingă potenţialul maxim.