Soldatul Manning a fost scos din izolare

24

Bradley Manning, tânărul militar despre care se crede că a furnizat documente confidenţiale site-ului WikiLeaks, a fost mutat din celula de izolare și a primit permisiunea de a interacţiona cu alţi deţinuţi militari, a anunţat Pentagonul.

Reporterilor li s-a permis să vadă condiţiile în care este deţinut Manning, aflat în prezent la închisoarea Fort Leavenworth, unde așteaptă să fie judecat de curtea marţială, după ce a fost mutat recent de la baza marină Quantico. Oficialii nu au anunţat încă data la care Manning va fi judecat.

Potrivit jurnaliștilor AP, care au participat la turul de presă, Manning este închis împreună cu alţi deţinuţi cu regim de securitate medie, întrucât specialiștii care l-au evaluat au apreciat că tânărul nu mai prezintă risc de sinucidere. În cazul în care evaluarea ar fi susţinut opusul, Manning ar fi trebuit să fie izolat de ceilalţi deţinuţi, pentru a fi împiedicat să își facă rău.

Reporterii au mai spus că tânărul militar va avea în curând o celulă proprie, va purta uniforma standard a închisorii și va avea acces la o zonă deschisă comună, pe timp de zi.

(Foto: The Guardian)