Sute de militanţi islamiști uciși în Mali

19

„Câteva sute” de militanţi islamiști au fost uciși în urma ofensivei lansate de Franţa în Mali, luna trecută, a declarat ministrul francez al apărării.

Potrivit lui Jean-Yves Le Drian, islamiștii au fost uciși atât prin atacuri aeriene, cât și în cadrul luptei directe cu soldaţi francezi. El a apreciat că soldaţii francezi au provocat „daune serioase grupurilor teroriste jihadiste”, precizând că un „număr semnificativ” de luptători islamiști au fost uciși.

Reporterul BBC Thomas Fessy, detașat în Mali, spune că este încă neclar cum anume au estimat francezii numărul morţilor.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat ieri trimiterea unui contingent de zece militari români în statul african Mali, pentru a participa la misiunea Uniunii Europene, informează Yahoo! News. „Contribuţia ţării noastre cu instructori şi personal de stat major la această misiune este în acord cu obligaţiile ce-i revin în calitate de stat membru al Uniunii Europene (UE) şi cu sprijinul exprimat pentru demersurile Uniunii de stopare a activităţilor teroriste şi de crimă organizată”, se arată într-un comunicat de presă al Președinţiei.