Ultraconservatorii din Olanda promit interzicerea muncii duminica

187

Se știe despre Olanda că are obiceiul să legalizeze tabuurile celorlalţi europeni. Peisajul politic olandez s-ar putea schimba însă și în altă direcţie dacă partidul ultraconservator protestant SGP ar reuși să își consolideze poziţia în Parlament, în urma alegerilor care vor avea loc, în curând, în ţară.

Aceasta deoarece SGP pledează pentru duminici în care să nu se muncească pentru ca olandezii „să poată merge la biserică".

Potrivit Mediafax, reprezentanţii partidului suţin că duminica nu ar trebui să fie organizate nici tradiţionalele meciuri de fotbal, fiindcă asta ar presupune ca poliţiştii să muncească pentru asigurarea ordinii. În viziunea SGP, doar munca de caritate ar fi permisă duminica. Partidul SGP deţine, în prezent, două locuri din cele 150 ale Parlamentului olandez.

Presa internaţională a comentat această iniţiativă în rând cu altele calificate drept insolite, între care eliminarea noţiunii de proprietate asupra terenurilor și alocarea de fonduri pentru protejarea limbii afrikaans, pe care o vorbesc imigranţii din Namibia, interzicerea pescuitului sportiv și a curselor de porumbei.