Evreii favorizează musulmanii şi mormonii, în defavoarea creştinilor conservatori

535

Evreii americani au opinii mai favorabile despre mormoni şi musulmani decât despre cei care aparţin de „dreapta creştină", potrivit unui studiu recent publicat, despre valorile evreieşti, relatează Huffington Post.

Rezultatele au fost parte a 2012 Jewish Values Survey, un studiu publicat pe 3 aprilie de către Institutul Public de Cercetare în Religie. Pentru acest studiu, cercetătorii au cerut unui număr de 1.000 de evrei americani să evalueze, pe o scară de la 1 la 100, cât de favorabil îi percep pe mormoni, musulmani, precum şi pe membrii aşa-numitei „drepte creştine”, mai simplu spus, creştinii conservatori.

Dintre cele trei grupuri, mormonii au primit cel mai mare scor favorabil de 47%, urmat de musulmani, cu 41,4%. În schimb, creştinii conservatori au primit un rating de favorabilitate mult mai mic, de 20,9%.

Potrivit Jewish Daily Forward, percepţia negativă a evreilor americani asupra creştinilor conservatori, în comparaţie cu alte grupuri religioase, se poate datora, în parte, aliniamentelor politice.

Rezultatele studiului i-au îngrijorat pe cei care lucrează la îmbunătăţirea relaţiilor dintre evrei şi creştini. Rabinul Yechiel Eckstein, fondator şi preşedinte al International Fellowship of Christians and Jews, a declarat, pentru Daily Forward, că găseşte rezultatele „şocante şi îngrijorătoare”, în special în lumina faptului că mulţi creştini evanghelici au fost vocali în sprijinul lor pentru Israel.