Evreii și musulmanii francezi avertizează împotriva radicalizării

43

Liderii religioși islamici și mozaici din Franţa au protestat luni, la Paris, pentru a atrage atenţia cu privire la creșterea incidentelor de anti-semitism printre tinerii musulmani. Protestul a venit la două zile după ce poliţia a arestat 11 bărbaţi și a împușcat fatal unul, în mai multe raiduri menite să captureze radicali musulmani de cetăţenie franceză.

Președintele francez, François Hollande, a promis duminică sporirea măsurilor de securitate pentru proprietăţile cu rol religios deţinute de evrei. El a spus că o nouă lege va interzice călătoriile care au ca scop participarea la tabere de instruire militară. „Nimic nu va mai fi tolerat; nimic nu ar trebui să se mai întâmple," a declarat Hollande, citat de New York Times.

„Trebuie să luăm măsuri faţă de acest tip de ideologie", a declarat, în schimb, Richard Prasquier, directorul unei organizaţii mozaice importante din Franţa, referindu-se la expansiunea islamismului radicalizat, în ţară.

Și Dalil Boubakeru, rectorul Marii Moschei din Paris, a avertizat, la rândul său, cu privire la radicalizare, dar a declarat că musulmanii arestaţi nu sunt reprezentativi pentru credincioșii musulmani în ansamblu.