Ameninţare teroristă fără precedent, în Franţa

14

Directorul serviciilor antiteroriste din Franţa, Bernard Squarcini s-a referit la securitatea ţării în faţa unui posibil atentat terorist spunând că "ameninţarea teroristă nu a fost niciodată aşa de mare," transmite Mediafax.

   

    Potrivit lui Squarcini, ameninţarea teroristă are trei surse: "francezul convertit care devine radical şi organizează singur o operaţiune; al-Qaida din Maghrebul islamic (AQMI), care trimite un comando pentru a comite atentate în Franţa şi militanţii francezi care pleacă în Afganistan sau în Yemen, ajung mâine în Somalia şi revin clandestin, căliţi, pentru a-şi continua lupta pe teritoriul francez".

    "Cu 15 ani în urmă, când am fost confruntaţi cu seria de atentate din 1995, ameninţarea venea numai din estul Algeriei. Acum s-a extins considerabil", a afirmat Squarcini. "Astăzi ne aflăm la acelaşi nivel de ameninţare ca şi în 1995", an marcat de un val de atentate în Franţa, a apreciat şeful Direcţiei centrale de informaţii interne, într-un interviu publicat de Journal du Dimanche.

    "Ţinând cont de semnalele transmise de partenerii noştri externi şi de observaţiile noastre, există motive obiective de îngrijorare. Ameninţarea nu a fost niciodată atât de mare", a spus el.