Atacurile teroriste din U.E., în continuă creştere

153

Uniunea Europeană se confruntă cu o creştere îngrijorătoare a atacurilor teroriste, statistici recente ale Europol indicând un număr de 219 astfel de cazuri înregistrate în 2012, cu 26% mai multe în raport cu anul 2011.

Numărul arestărilor legate de terorism a crescut proporţional, din cele 537 de reţineri ale poliţiei majoritatea fiind corelate cu diverse grupuri separatiste.

Suspecţii implicaţi în aşa-numitul „terorism de inspiraţie religioasă" reprezintă proporţia covârşitoare a celor cercetaţi penal în ultimul an, în timp ce atacatorii de extremă dreaptă şi stângă constituie un procent aflat în scădere pe lista arestărilor, informează euobserver.com.

Mai mult, cel mai grav atac terorist care a lovit Uniunea în cursul anului trecut pare a fi asociat cu organizaţia militară libaneză Hezbollah, menţionează raportul publicat de către organizaţia de combatere a criminalităţii la nivel european. Această constatare poate determina includerea grupării pe lista neagră a U.E., acţiune potenţial destabilizatoare pentru Liban.