Numărul teroriștilor „domestici” din SUA a scăzut, pentru al treilea an la rând

14

Pentru al treilea an consecutiv, numărul actelor de terorism comise de radicali din interiorul Statelor Unite a fost în scădere, arată un studiu publicat vineri de organizaţia Triangle Center on Terrorism and Homeland Security, citat de IslamicCommentary.org.

Paisprezece musulmani americani au comis sau au fost acuzaţi, în 2012, că ar fi comis infracţiuni de tip terorist după ce, anul trecut, numărul lor s-a ridicat la 21, în anul 2010 la 26, iar în anul 2009 la 49. Dintre acești 14 suspecţi, unul singur a fost acuzat că ar fi executat un atac violent (plasarea unei bombe într-un birou de asistenţă socială din Casa Grande, Arizona). Ceilalţi au fost arestaţi în timp ce se aflau în faze preliminare ale planurilor teroriste.

Studiul a mai raportat faptul că, pentru al doilea an la rând, nu s-a înregistrat nicio victimă (nici decedată, nici rănită) a vreunui act comis de un musulman american.

În 2011, numărul total de atacuri teroriste a scăzut și la nivel mondial, cu aproape 12% faţă de 2010 și cu aproape 29% faţă de 2007, arată raportul privind terorismul emis anul trecut de Centrul american de Contraterorism (NCTC).