Pakistanul o trimite în Marea Britanie pe adolescenta împușcată de talibani

240

Guvernul Pakistanez a trimis-o în Marea Britanie pe adolescenta activistă, împușcată grav de talibani, declarând totodată că tânăra va avea nevoie de îngrijiri prelungite pentru a-și reveni după trauma fizică și psihică suferită.

Adolescenta Malala Yousafzai a fost împușcată, săptămâna trecută, pe drumul de întoarcere de la școala din Valea Swat (Pakistan). Incidentul a atras atenţia la nivel internaţional, mai ales că, în decembrie, guvernul pakistanez acordase adolescentei Premiul Naţional pentru Pace, în semn de recunoaștere a curajului ei de a expune dificultăţile vieţii în umbra regimului taliban.

Tânăra a zburat din Pakistan luni dimineaţă, cu un avion de ambulanţă furnizat special de Emiratele Arabe Unite, relatează AP.

Potrivit informaţiilor din surse militare pakistaneze, Malala va avea nevoie de o „reabilitate neuronală" intensivă, după ce medicii militari i-au înlăturat glontele înfipt în craniu.

Unii pakistanezi și-au exprimat speranţa c guvernul va răspunde la atac intensificând lupta contra talibanilor. Prostele generate, până acum, de incident au fost relativ reduse. Cele mai numeroase manifestaţii au reunit câteva sute de persoane – un răspuns mult mai slab decât cel generat de difuzarea filmului „Inocenţa musulmanilor".