Un american de 23 de ani plănuia să arunce în aer 48 de biserici

183

Autorităţile din statul american Oklahoma au arestat un tânăr de 23 de ani suspectat că ar fi plănuit să arunce în aer nu mai puţin de 48 de biserici de pe teritoriul statului.

Gregory Arthur Weiler II a fost arestat, săptămâna trecută, la un motel din Miami Oklahoma, a anunţat Ben Loring, procuror adjunct pentru Ottawa Country, citat de CNN. Autorităţile primiseră informaţii cu privire al intenţiile lui Weiler de la angajaţii motelului, care au început să-i bănuiască intenţiile criminale atunci când au găsit obiecte suspecte în camera tânărului și o plasă plină de cocktailuri Molotov aruncată la un coș de gunoi din apropierea motelului.

La percheziţionarea camerei, poliţia a descoperit materiale pentru fabricarea bombelor și un jurnal scris de mână, în care tânărul notase: „promovare personală în următorii patru ani, începând cu obiectivele redactate în Oklahoma, legate de distrugerea și înlăturarea clădirilor bisericești din SUA, puţin câte puţin – punând bazele pentru anii care urmează."

Printre documente se afla și o listă cu 48 de biserici din interior și din jurul orașului Miami, pe care individul plănuia să le distrugă.

Weiler a fost arestat cu acuzaţia de ameninţare cu privire la folosirea dispozitivelor incendiare și explozibilului. El a fost, de asemenea, acuzat că a violat actul Anti-terorism al statului Oklahoma.