Alertă de inundaţii în Europa Centrală

10

Inundaţiile puternice şi alunecările de teren provocate de ploi în centrul Europei s-au soldat deja cu 4 morţi, cel puţin 8 persoane rănite şi sute de familii evacuate. Cele mai afectate ţări sunt Austria, Germania şi Cehia.

În Cehia, capitala se află în alertă maximă: staţiile de metrou sunt închise, şcolile de asemenea şi sute de familii au fost evacuate. Autorităţile se tem pentru viaţa şi sănătatea oamenilor, dar sunt îngrijoraţi şi de soarta pe care ar putea să o aibă centrul istoric al oraşului în urma inundaţiilor devastatoare. Autorităţile ţării au mobilizat 1.000 de unităţi de armată pentru a contribui la operaţiuni de salvare, dar cu toate acestea zilele care urmează vor fi critice.

În alte zone, autostrăzile şi căile ferate au fost închise. În Germania, Bavaria se află de asemenea în alertă, deoarece ploile torenţiale pot afecta Dunărea şi Inn-ul. Oraşele Passau şi Rosenheim, care se află la confluenţa a trei râuri, se află în stare de urgenţă, notează BBC.

În Austria, a plouat în două zile cât ar fi trebuit să plouă în două luni şi, de asemenea, a fost necesară intervenţia unităţilor de armată pentru a contribui la operaţiunile de salvare.