3 ultra-ortodocşi pedofili, arestaţi în Israel

122

Bărbaţii arestaţi sunt suspectaţi că fac parte dintr-un cerc de persoane care ar fi abuzat mai mult de 70 de copii cu vârste între 2 şi 7 ani, dintr-un cartier al evreilor din Iersusalim.

Trei bărbaţi au fost arestaţi sub acuzaţia de pedofilie, autorităţile având indicii că aceștia fac parte dintr-un cerc de persoane care ar fi abuzat mai mult de 70 de copii cu vârste între 2 şi 7 ani, dintr-un cartier al evreilor din Iersusalim.

După mai multe cercetări, poliţia a arestat 6 bărbaţi, inclusiv cei 3 ultra-ortodocşi, dar încă nu se ştie câţi suspecţi mai sunt şi câţi copii au fost implicaţi în total.

Oficiali implicaţi în anchetă susţin că părinţii au încercat să ia problema în propriile mâini şi că a durat luni de zile până să se implice şi poliţia.

Un avocat pentru drepturile copilului, Yitzhak Kadman, a notat ca un aspect pozitiv faptul că evreii ultra-ortodocşi au început să ceară ajutorul autorităţilor, în loc să mai ignore sau să acopere problemele care apar în comunităţile lor izolate.

Surse: Huffington Post, AP