50.000 de creştini sirieni vor cetăţenie rusă

204

Aproximativ 50.000 de creştini sirieni au solicitat cetăţenie rusă, pentru a se proteja împotriva violenţelor cărora sunt supuşi în Siria.

Nu mai puţin de 50.000 de creştini sirieni din zona Damascului au trimis o scrisoare comună la Moscova, prin care solicită cetăţenia rusă. Ei susţin că Occidentul finanţează terorişti în Siria, cu intenţia de a-i elimina pe creștini, relatează Mediafax.

Petenţii notează în scrisoare că Rusia are un rol important în ceea ce priveşte pacea şi stabilitatea în lume. „Rusia protejează Siria şi poporul sirian, inclusiv creştinii sirieni, aşa cum a făcut-o timp de atâtea secole,” scriu sirienii.

Printre cei aproximativ 50.000 de creştini care au cerut cetăţenie rusă se află medici, ingineri, avocaţi, oameni de afaceri, care nu cer niciun fel de ajutor financiar.

Potrivit datelor furnizate de ONU, criza din Siria a provocat deplasarea a 4,25 de milioane de persoane pe teritoriul naţional şi mai bine de 2,1 milioane de refugiaţi, printre alte consecinţe.

Legislaţia Siriei permite unei persoane să aibă dublă cetăţenie. Rusia, deşi în mod oficial nu recunoaşte dubla cetăţenie, nu interzice nimănui să aibă 2 paşapoarte, din două ţări diferite. Însă, pentru a obţine cetăţenie rusă este necesar ca persoana în cauză să fi locuit în Rusia cel puţin 5 ani.