A fost găsit vinovatul în cazul crimei din Rusia

23

Unul dintre suspecţii în cazul crimei din Kazan, de săptămâna trecută, crimă de care au fost învinuite membrele aflate în libertate ale trupei Pussy Riot, a mărturisit că este autorul dublei crime, informează The Moscow Times, în ediţia electronică.

Acesta este Igor Danilevski, un profesor universitar de 38 de ani, care fusese coleg de facultate cu una dintre victime. Din declaraţia pe care a dat-o procurorilor reiese că bărbatul a avut o ceartă violentă cu femeia şi într-un moment de furie a luat un cuţit şi a înjunghiat-o de mai multe ori pe aceasta.

Danilevski a înjunghiat-o şi pe mama acesteia, care venise din camera alăturată să vadă ce se întâmplă. Pentru a pune poliţiştii pe o pistă greşită, criminalul a ales să se folosească de numele Pussy Riot şi să scrie cu sânge, pe peretele camerei: „Eliberaţi Pussy Riot!"

Igor Danilevski a dorit să dea impresia că dubla crimă a fost un ritual punk, dar atunci când a dat declaraţiile a subliniat că nu are nicio legătură cu formaţia sau cu adepţii săi.