Americanii caută soluţii pentru apărarea creştinilor persecutaţi

578

„Creştinii din Orientul Mijlociu au devenit evreii zilelor noastre. Facem un apel pentru ca oameni de toate religiile să ia apărarea creştinilor persecutaţi din Orientul Mijlociu şi din Africa".

„Creştinii din Orientul Mijlociu au devenit evreii zilelor. Facem un apel pentru ca  oameni de toate religiile să ia apărarea creştinilor persecutaţi din Orientul Mijlociu şi din Africa".

Aşa începe un comunicat de presă dat publicităţii de organizaţia internaţională Open Doors, după lansarea – în ianuarie – a unei noi liste de monitorizare a ţărilor în care creştinii se confruntă cu cele mai grave persecuţii. De 10 ani, Coreea de Nord rămâne în fruntea listei, urmată de Afganistan, Arabia Saudită, Somalia, Iran, Insulele Maldive, Uzbekistan, Yemen, Irak şi Pakistan.

Ca urmare a acestei situaţii, preşedintele organizaţiei, Carl Moeller, s-a alăturat unei comisii care să discute, la începutul lunii mai, încălcările drepturilor omului în aceste ţări şi posibile soluţii care să stopeze numărul mare de creştini care au de suferit din cauza credinţei lor.

Organizaţia estimează că numărul creştinilor închişi în lagăre de muncă se situează între valorile de 50.000 şi 70.000 de persoane, relatează Christian Post.