FOTO:Un Robinson Crusoe modern face totul pentru insula lui

116

Datorită dragostei şi dedicării unui singur om, frumuseţea şi minunile unei insule din Seychelles vor exista pentru mulţi ani de acum încolo, relatează Huffington Post.

Datorită dragostei şi dedicării unui singur om, frumuseţea şi minunile unei insule din Seychelles vor exista pentru mulţi ani de acum încolo, relatează Huffington Post.

Brendon Grimshaw a cumpărat insula Moyenne, în largul coastei de nord a Mahe, Seychelles, în 1964, cu doar 8.000 de lire. După 9 ani, jurnalistul din Dewsbury, Anglia, s-a mutat în noua sa insulă, cu nimic mai mult decât un vis.

Când a ajuns la Moyenne, insula abandonată de peste 50 de ani era acaparată de arbuşti atât de deşi şi mari, încât nucile de cocos care cădeau din copaci nici nu atingeau solul. Împreună cu un localnic, Lafortune Rene, a lucrat neobosit să transforme insula.

În ultimii 39 de ani, Grimshaw, care are acum 86 de ani, şi Lafortune, care a decedat, au plantat cu mâinile lor 16.000 de copaci şi au reuşit să atragă aproximativ 2.000 de păsări noi, de care are acum grijă. De asemenea, mai are grijă de 120 de broaşte ţestoase gigant, pe care le-a numerotat şi cărora le-a dat nume proprii.

Aproape vânată până la dispariţie totală la începutul anilor 1900, broasca ţestoasă gigant, deşi indigenă din Seychelles, continuă să fie în pericol pe cele mai multe dintre celelalte insule.

Potrivit Huffington Post, lui Grimshaw i-a fost oferită suma de 50 de milioane de dolari pentru insulă, în urmă cu câţiva ani, dar el a refuzat categoric, spunând că nu vrea ca insula să devină o destinaţie de vacanţă pentru milionari, ci mai degrabă un parc naţional de care să se bucure toată lumea.

După ani de luptă pentru a proteja insula de privatizare, în cele din urmă, în iunie 2008, insula Moyenne a fost declarată parc naţional în Seychelles.