Americanii dau tot mai puţin instituţiilor religioase

42

Donaţiile pentru instituţiile religioase scad dramatic, al doilea an la rând, arată un studiu care analizează situaţia din Statele Unite.

America post-recesiune începe abia acum să îşi deschidă buzunarele faţă de organizaţiile caritabile, însă nu este la fel de dispusă să ofere instituţiilor religioase. Aceasta este concluzia raportului Giving USA, compilat de Centrul pentru Filantropie al Universităţii Indiana, citat de RNS.

Potrivit raportului, donaţiile caritabile individuale au crescut cu aproape 4%, per ansamblu, în anul 2011. Donaţiile pentru lăcaşurile de închinare sau pentru alte instituţii religioase au scăzut însă cu 1,7%. Din cele 218 miliarde de dolari, cât au însumat donaţiile individuale anul trecut, circa 96 de miliarde au ajuns la bugetele unor organizaţii religioase.

„Clerul american nu a fost suficient de instruit, asemenea directorilor de companii, pentru a fi confortabili şi deschişi la tehnicile şi tehnologiile contemporane pentru strângerea de fonduri," a declarat Robert Evans, membru al comisii de evaluare Giving USA.