Anders Breivik, criminalul din Oslo, pledează nevinovat, deşi recunoaşte comiterea atacurilor

104

În procesul care a început ieri, Breivik a pledat nevinovat, afirmând că uciderea celor 77 de persoane a fost în legitimă apărare. În plus, CBN relatează că legitima apărare la care face referire Breivik este un război împotriva multiculturalismului, adică a „invaziei musulmane” de care a vrut să salveze Europa.

Anders Behring Breivik a efectuat salutul nazist la începerea procesului său, după care a declarat că nu recunoaşte legitimitatea instanţei care îl judecă pentru uciderea a 77 de persoane, în vara anului 2011, în Norvegia. Breivik, care a recunoscut că este autorul atacurilor, s-a declarat nevinovat din punct de vedere penal.

Deşi Breivik nu a părut că regretă crimele comise nici măcar atunci când a ascultat o înregistrare cu ţipetele victimelor, el a izbucnit în lacrimi când a vizionat filmul propagandist realizat de el, împotriva musulmanilor. Extremistul de 33 de ani a explicat că atacurile erau necesare şi a declarat, prin avocatul său, că regretă că nu a mers mai departe, relatează Christian Post.

Anders Breivik este acuzat de uciderea a 77 de persoane, în atacul sângeros de pe 22 iulie 2011. Masacrul a început cu uciderea a 8 persoane într-un atac cu maşină capcană, apoi Breivik a mai ucis 69 de persoane, în principal tineri care participau la o tabără de tineret a Partidului Muncitoresc de pe insula norvegiană Utoya. Masacrul este catalogat de agenţia France Presse ca fiind cel mai sângeros atac din Norvegia de după cel de-al Doilea Război Mondial.