Păgânismul şi vrăjitoria au devenit materii de studiu

212

Acestea au fost adăugate pentru prima dată în curriculumul religios din Marea Britanie, alături de religiile contemporane, precum creştinismul, islamismul şi iudaismul.

În conformitate cu noul curriculum emis de grupul consultativ din Cornwall, copiii de clasa a V-a vor începe să înveţe despre pietre antice, cum ar fi monumentul megalitic Stonehenge, iar la vârsta de 11 ani, elevii vor începe explorarea „păgânismul modern şi importanţa sa pentru locuitorii din regiunea Cornwall”, informează cotidianul Daily Mail. Studiul se va face în paralel cu cel despre religiile tradiţionale şi va acoperi 40% din timpul alocat educaţiei religioase.

Măsura este controversată, întrucât criticii afirmă că păgânii contemporani şi adepţii cultului Wicca au făcut presiuni pentru ca acest curriculum să fie modificat. În plus, iniţiativa a alarmat pe unii activişti creştini cu privire la recunoaşterea oficială a acestor religii în comitatul Cornwall. Comitatul are o populaţie de 537.400 de persoane, dintre care păgâni sunt doar o minoritate, adică între 600 şi 750 de persoane.

Iniţiativa grupului consultativ din Cornwall vine după decizia Comisiei de Bunăvoinţă de a recunoaşte, în 2010, druidismul ca religie.

Conform recensământului naţional din anul 2001, în Anglia şi Ţara Galilor există aproximativ 40.000 de păgâni, deşi unii estimează că numărul acestora a crescut mult în ultima decadă.