Atac informatic la cea mai importantă bază de date adventistă

62

Baza de date a organizaţiei White Estate, ce conţine toate scrierile autoarei creştine Ellen White, a fost spartă de hackeri. Materialele au fost oferite spre vânzare pe Internet, au declarat, pe site-ul instituţiei, reprezentanţii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, care gestionează opera autoarei.

Materialele au fost furate din baza de date în care se aflau manuscrise şi scrisorile autoarei adventiste, care nu puteau fi accesate decât cu ajutorul unei parole. Totodată, hoţii au sustras şi o listă cu adrese de e-mail, pe care le-au folosit pentru a trimite oferte de vânzare a materialelor furate.

White Estate a depus o plângere împotriva grupului care a distribuit materialele furate. Materialele sustrase sunt disponibile online şi gratuit, în 50 de limbi, pe site-ul whiteestate.org.

Ellen White, co-fondatoarea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, a publicat peste 35 de cărţi şi aproximativ 5.000 de articole. În afară de acestea, ea a lăsat în urmă 8.300 de scrisori şi manuscrise, pe care le administrează White Estate, fondată în 1933. Dintre acestea, doar 25% au apărut în compilaţii post-mortem.