Creierul se maturizează complet abia la 30 de ani

320

Adevărata maturitate se atinge la vârsta de 30 de ani, susţine un studiu recent, care contrazice, cu date, înţelepciunea populară.

Creierul uman nu îşi atinge maturitatea la ieşirea din pubertate, ci abia la vârsta de 30 de ani, susţine studiul bazat pe analiza dezvoltării cortexului prefrontal, zona cerebrală a responsabilităţii, planificării, prioritizării şi a stăpânirii impulsurilor.

„Până la acea vârstă, trebuie să luăm decizii destul de importante în privinţa educaţiei şi a planurilor pentru carieră, a persoanei cu care să ne căsătorim sau dacă mergem sau nu în armată şi asta până când unele părţi ale creierului nostru nu au fost în stare optimă," a explicat, pentru Wall Street Journal, Jay Giedd, specialist în ştiinţe neurologice la Institutul american pentru sănătate mintală.

Indecizia persoanelor între 20 şi 30 de ani ar trebui să fie văzută ca o etapă normală în dezvoltare, mai spune Giedd. „Nu trebuie să vă îngrijoreze faptul că iubitul vostru copil de 21 sau chiar de 26 de ani nu ştie ce va face. Aproape nimeni nu mai are această problemă la 40 sau 50 de ani," conchide medicul.