Baptiştii de Sud: drepturile homosexualilor NU sunt drepturi civile

30

La o zi după ce Biserica Baptistă de Sud, cea mai mare denominaţiune creştină protestantă din SUA, a ales în premieră un preşedinte de culoare, ieri a venit cu o nouă decizie istorică. O rezoluţie împotriva ideii că mariajul între persoanele de acelaşi sex este o problemă de drept civil.

La întâlnirea anuală din New Orleans, mii de delegaţi din toată ţara au votat în favoarea unei rezoluţii care afirmă credinţa lor, conform căreia căsătoria este o uniune între un bărbat şi o femeie, şi orice comportament sexual în afara căsătoriei este un păcat.

Rezoluţia admite faptul că homosexualii şi lesbienele se confruntă câteodată cu „probleme unice", dar declară că „le lipsesc caracteristicile claselor care sunt îndreptăţite la protecţie specială."

Biserica Baptistă de Sud încearcă să se deschidă spre public şi să atragă şi alţi oameni care nu fac parte din categoria tradiţională a albilor sudişti. În acelaşi timp liderii bisericii au declarat că este important să ia o poziţie publică împotriva căsătoriilor homosexuale, relatează AP.