Bărbatul „exorcizat” de papă este încă posedat

693

Presa internaţională vine cu dovada care susţine dezminţirea dată de Vatican, atunci când o televiziunea italiană a prezentat o înregistrare în care o rugăciune a Papei Francisc pentru un bărbat în scaune cu rotile a fost interpretată ca o exorcizare, din cauza reacţiei fizice a acestuia.

Vaticanul a declarat că Papa nu a intenţionat să facă un exorcism, ci a făcut ceea ce face de fiecare dată, adică s-a rugat pe loc pentru bolnavii care i-au fost prezentaţi. Unul dintre acești bolnavi ar fi posedat de demoni, conform declaraţiilor a 10 preoţi care i-au făcut în total 30 de proceduri de exorcizare, printre ei numărându-se și exorcistul de top al Vaticanului, reverendul Gabriel Amorth, care susţine că a scos 160.000 de demoni în cariera sa. În videoclip se vede cum, după ce Francisc și-a pus mâinile pe capul bărbatului și a rostit o rugăciune, bolnavul pare să aibă convulsii înainte să cadă moale înapoi în scaun.

De la jurnalişti până la preoţi și teologi, mulţi s-au grăbit să își dea cu părerea, unii fiind absolut conviși că a avut loc o exorcizare, pe când alţii și-au păstrat rezervele. Christian Post vine cu o declaraţie din partea bărbatului mexican, identificat ca Angel V., care spune că însă este posedat, deși de când Papa s-a rugat pentru el, a început să meargă.