Cum să faci misiune, de 10 milioane de dolari, gratis

1229

Cum poţi dona 10 milioane de dolari oamenilor nevoiași, fără să ai acești bani? Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Statele Unite a descoperit o cale și o va pune în practică în doar câteva zile.

Dacă ești american și nu deţii o asigurare de sănătate, orice boală, oricât de mică, te va obliga să îţi regândești definiţia sărăciei. Tratarea unei carii se transformă brusc într-un lux, iar tratamentele de sănătate mai complicate devin o utopie. Asta pentru că, în America, serviciile de sănătate costă. Și costă mult.

Între 8 și 10 aprilie, stadionul Alamodome (foto) din San Antonio (Texas, SUA) va fi transformat într-o uriașă clinică medicală și stomatologică gratuită. Proiectul este una dintre cele mai ample iniţiative misionare ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din anul în curs. Aceasta, fiindcă organizatorii se așteaptă ca serviciile medicale oferite în cadrul zilelor misionare să cumuleze o valoare de nu mai puţin de 10 milioane de dolari.

Peste 1.500 de profesioniști din domeniul sănătăţii și alţi voluntari își vor dona timpul și experienţa profesională în cadrul clinicii temporare, despre care speră să trateze între 5.000 și 6.000 de persoane. Serviciile vor acoperi specializări precum chirurgie generală, servicii de sănătate pentru femei, pediatrie, imunizări, oftalmologie, testări pentru boli cu transmitere sexuală, radiografii, fizioterapie, stomatologie și chiar frizerie, plus o masă gratuită.

„Serviciile vor fi oferite după principiul «primul sosit, primul servit»”, au transmis coorganizatorii din cadrul Diviziunii Nord-Americane a Bisericii Adventiste, subliniind că „nu solicităm asigurarea de sănătate și nici vreo formă de identificare”.

Consultaţiile nu se programează, exceptând cazul procedurilor chirurgicale, care necesită consultaţii preoperatorii și înregistrarea telefonică, în prealabil, a pacienţilor.

Ideea proiectului i-a aparţinut dr. Lela Lewis, obstetrician și ginecolog, manager al programului Your Best Pathway to Health, un serviciu oferit de asociaţia oamenilor de afaceri adventiști ASI. Clinica temporară este doar una dintre iniţiativele cuprinse în programul „Misiune în Marile Orașe”, prin intermediul căruia Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea va veni în întâmpinarea nevoilor fizice și spirituale ale oamenilor, dorind să imite modelul hristic.