Guvern comunist distinge oficial două programe ale Bisericii Adventiste

278

O iniţiativă de tineret a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Vietnam a fost distinsă de guvernul local cu un certificat oferit ca simbol al aprecierii pentru implicarea civică. Vietnamul este un stat comunist, care raportează că doar 8% dintre cele 91 de milioane de cetăţeni sunt creștini.

Două servicii comunitare au adus recunoaștere naţională proiectului adventist One Year In Mission. Este vorba de două programe în folosul comunităţii locale din orașul Ho Chi Minh, cunoscut anterior drept Saigon, consemnează Adventist News Network. Primul proiect a fost unul de igienizare a mai multor zone de cale ferată și dintr-o piaţă publică, iar cel de-al doilea a fost o zi a sănătăţii, în care tinerii i-au tuns gratuit şi le-au făcut masaj gratuit celor nevoiași. Mai ales acestea din urmă au fost foarte populare, relatează sursa.

Pe lângă aceste iniţiative, voluntarii proiectului misionar, care se întinde pe o perioadă de un an, s-au implicat în numeroase alte acţiuni caritabile și educative. Ei au făcut parteneriate cu autorităţile administrative locale pentru a le distribui rechizite copiilor săraci, pentru a organiza zile de curăţenie publică, o zi a îngrijirii stomatologice și chiar o zi în care nevoiașii posesori de motociclete își puteau spăla gratuit vehiculele. Potrivit estimărilor ANN, în fostul Saigon circulă nu mai puţin de 3,5 milioane de astfel de vehicule.

Voluntarii au oferit și cursuri gratuite pentru tineri, organizate în special seara, astfel ca cei interesaţi să poată nu doar să înveţe noi deprinderi (cum ar fi cântatul la chitară), ci și să se bucure de atmosfera pozitivă și constructivă pe care au cultivat-o voluntarii în cadrul acestor cercuri.

Proiectul One Year In Mission a fost lansat în 2013 de Conferinţa Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și a fost implementat în nenumărate ţări. În zona Asiei, 11 ţări s-au implicat în acest tip de serviciu comunitar. În Vietnam, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea are doar 11.000 de membri și 15 lăcașuri de cult, însă acestea au avut un impact suficient de mare cât să fie apreciate de guvernul comunist.

Foto: ANN