Maratonist adventist încheie cele mai importante 6 maratoane mondiale, la 64 de ani

566

S-a apucat de alergat la 54 de ani și i-a mers atât de bine, încât până la 64 de ani a reușit să termine cele mai importante 6 maratoane din lume.

Fie că a fost vorba de maratonul din New York, fie de cel din Chicago, cel din Berlin, din Boston, Tokyo sau Londra, Gary Rittenbach, actualmente director administrativ al Departamentului IT al Universităţii adventiste americane Walla Walla, nu a ratat niciuna dintre cele mai reputate curse la nivel mondial.

IT-istul din Washington se declară convins că a-şi menţine un tonus fizic bun este un mod de a arăta respect faţă de Dumnezeu. „Când eram tânăr, biserica (adventistă, n.r.) avea multe de spus despre stilul de viaţă sănătos”, spune Rittenbach pentru Adventist Review. „Cel mai adesea se vorbea despre ce să nu faci ca să fii sănătos: nu fuma, nu bea, nu consuma carne. Lucrurile acestea sunt foarte importante, însă nu prea se vorbește despre ce putem face pentru a fi sănătoși.”

Ideea de a participa la maraton nu i-a venit lui, ci nepoatei lui, Jolene, care, în preajma Crăciunului 2004, i-a povestit că s-a înscris la maratonul din Los Angeles și că vrea să alerge 19 kilometri. Mai mult, Jolene și-a invitat unchiul și vărul să alerge și ei. „Amândoi i-am spus (lui Jolene, n.r.) că e imposibil să alergăm 19 kilometri. Cel mai mult am alergat puţin peste 4 kilometri,” îşi aminteşte Rittenbach. Însă în după-amiaza aceea au ieșit la alergat și au parcurs 19 kilometri. Bariera a căzut. „M-a convins să mă înscriu și eu la maratonul din LA. Și acesta a fost primul maraton de orice fel la care am participat.”

În aprilie 2015, Rittenbach s-a alăturat celor doar 428 de maratoniști Six Stars care au reușit să încheie Maratoanele Abbott World Majors. Rittenbach a ajuns să alerge 42 de kilometri fără oprire.

„Dacă aș putea să le ofer altora un sfat, i-aș încuraja să iasă și să facă mișcare. Indiferent de care: ciclism, înot, alergat. Redescoperiţi bucuria mișcării. Vă va schimba viaţa.”

Foto: Adventist Review