Biserica Adventistă, decisă să îi slujească pe toţi, inclusiv pe homosexuali

2834

Fără a renunţa la integritate şi fără a încălca principiile biblice pe care le urmează, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a subliniat, în cadrul unui summit internaţional pe tema sexualităţii, nevoia de a fi în serviciul celor afectaţi de consecinţele păcatului, în mod special a homosexualilor.

Chiar dacă oamenii de știinţă nu au identificat până acum exact cauzele care determină homosexualitatea, ei intuiesc că este vorba de o combinaţie între factori genetici şi de mediu. În acest context, adventiştii sunt decişi să manifeste compasiune creştină faţă de cei care se află în relaţii homosexuale.

Chestiunea atitudinii faţă de persoanele gay a fost abordată în cadrul summitului „După imaginea lui Dumnezeu: Biblia. Sexualitatea. Societatea" care a avut loc în Cape Town, Africa de Sud, şi care a durat patru zile. La summit au participat pastori, capelani, specialişti în domeniile medical şi juridic, dar şi câteva persoane care au vorbit despre propria experienţă care i-a condus la relaţii homosexuale.

Unul dintre punctele de interes a fost prezentarea a trei adventişti care se declară foști homosexuali și care și-au relatat experienţele de viaţă despre care cred că i-au condus la homosexualitate: molestarea de către un prieten de familie sau lipsa iubirii unuia dintre părinţi. Deşi traumele au fost urmate de ani de suferinţă şi căutări, cei trei au venit la Dumnezeu şi au reuşit să îşi găsească liniştea.

Prezent la întâlnire a fost şi Ted Wilson, preşedintele Bisericii Adventiste mondiale, care a afirmat că „decăderea umană este ubicuă şi are nevoie de puterea de vindecare pe care o dă Dumnezeu", citează Adventist News Nwtwork. „Suntem obişnuiţi cu alte păcate: închidem ochii la mândrie, ignorăm bârfa, tolerăm ipocrizia şi uneori nu luăm măsuri în cazul senzualităţii, adulerului şi abuzului sexual. Adevărul este că toţi suntem afectaţi de păcat, orice nume ar purta acesta. De aceea este la fel de greşit din punct de vedere moral să îi izolăm pe cei aparţinând comunităţile LGBT, dar să îi tolerăm pe cei care se angajează în sex premarital sau adulter", a subliniat Wilson.

În numeroase rânduri, reprezentanţii bisericii au subliniat că aceasta nu înseamnă schimbarea declaraţiei oficiale vizavi de homosexualitate şi că Biserica Adventistă crede în continuare că împlinirea familială vine ca urmare a căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie, legătura intenţionată de Dumnezeu. Orice îndepărtare de la acest standard trebuie să fie abordată cu seriozitate şi corectată.

Sursă foto: ANN