România, printre cele mai zâmbitoare 20 de ţări pe Instagram

222

Compania de Turism Jetpac a găsit un mod inedit de a realiza un top al celor mai fericite ţări de pe glob. În loc să îi întrebe pe oameni cât de fericiţi sunt, ei au analizat minuţios zâmbetele pe care le-au afișat în fotografiile publicate pe Instagram. Românii s-au clasat în primul sfert al clasamentului, care a inclus 124 de ţări.

Autorii topului au analizat forma și mărimea zâmbetelor afișate în peste 150 de milioane de imagini postate pe reţeaua Instagram. „Prin numărarea pixelilor am putut crea un Scor al Zâmbetelor pentru fiecare oraș din fiecare ţară”. Astfel, cu cât un zâmbet era mai larg, cu atât valoarea acestui indice creștea.

Primele locuri au fost ocupate preponderent de ţări din America Latină. În fruntea clasamentului s-a situat Brazilia, cu un Scor al Zâmbetelor de 60,8 din 100. Următoarele poziţii au fost ocupate de Nicaragua, Columbia, Bolivia și Costa Rica. România se află pe locul a 19-lea, cu un scor de 33,4, depășind ţări precum Spania, Elveţia, Croaţia, Danemarca sau Statele Unite.

Cei mai puţin zâmbitori au fost japonezii, care au obţinut un scor de doar 4,1. Penultimul loc a fost ocupat de Coreea de Sud, iar antepenultimul de Kuwait.

Raportul World Happiness 2013, realizat de Departamentul ONU Sustainable Development Solutions Network (SDSN), arăta însă o altă imagine cu privire la cele mai fericite regiuni ale lumii. În acest top, primele poziţii au fost ocupate de Danemarca, Norvegia, Olanda și Suedia. Spre deosebire de clasamentul realizat de Jetpac, care a luat în considerare doar zâmbetul, acest raport a măsurat gradul de fericire pe baza unor indicatori ca produsul naţional brut pe cap de locuitor, speranţa de sănătate, senzaţia de libertate de alegere, absenţa corupţiei sau gradul de generozitate. Studiul a cuprins 150 de ţări.

De asemenea, dacă în topul Jetpac România se află în prima parte a clasamentului celor mai fericite ţări, rezultatele Barometrului global al Fericirii pentru 2011 arăta că ţara noastră este cea mai nefericită din lume. Topul a inclus 58 de ţări de pe glob.

În ciuda acestor statistici, un lucru rămâne cert: zâmbitul este extrem de sănătos atât psihic, cât și fizic. Mai mult, un zâmbet ne aduce o satisfacţie interioară comparabilă cu fabuloasa sumă de 25.000 de dolari, potrivit unui studiu amintit de Ron Gutman într-o conferinţă TED Global.

Foto: stockvault.net