„Biserica iubirii” oferă asistenţă oamenilor străzii din Seul

363

O biserică adventistă de ziua a şaptea din oraşul Uijeongbu, la nord de Seul (Coreea de Sud), oferă în fiecare săptămână servicii speciale gratuite unui număr de 50 de persoane fără adăpost.

Servicile se numesc „Biserica iubirii" şi sunt coordonate de unul dintre prezbiterii bisericii, Lee Young Hwa. Serviciile oferite gratuit de voluntarii de la Biserica iubirii includ prelegeri şi studii biblice special pregătite pentru ei şi o masa comună la care participă oamenii străzii. În plus, prezbiterul ţine evidenţa prezenţei oamenilor fără adăpost, monitorizează progresul înregistrat de fiecare participant, le face o fotografie şi se interesează de demersurile pe care aceştia le întreprind pentru a-şi găsi un loc de muncă.

„Atunci când oferi asistenţă oamenilor în nevoie, ei au încredere în noi. Cred că aceasta este modul lui Iisus de a-i ajuta pe ceilalţi", a declarat Lee pentru site-ul Adventist News.

Ideea proiectului le-a venit credincioşilor în urmă cu patru ani, când doi oameni ai străzii ce miroseau urât au intrat în biserică. Reacţia imediată a fost ca cei prezenţi să nu se apropie de ei, dar un verset folosit de pastor („iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi") a înmuiat inima credincioşilor care au decis să facă ceva.

„Ajutorarea oamenilor fără adăpost a înviorat întreaga biserică. Inimile multor credincioşi au fost mişcate şi acum au devenit voluntari", a declarat Gil Chul Jong , pastorul asociat al bisericii.