Producătorul documentarului „Adventiştii” a pregătit două continuări

71

Regizorul Martin Doblmeier, care a realizat documentarul de succes „Adventiştii" în 2010, a pregătit în primăvara acestui an două documentare ce vin în continuarea acestuia.

Pe 7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătăţii, Doblmeier va lansa documentarul „Adventiştii 2″, iar la finalul primăverii un al doilea documentar, despre sistemul de educaţie adventist.

Primul dintre documentare cuprinde o serie de interviuri cu specialişti din spitale şi clinici adventiste din Peru, Malawi, China, Republica Dominicană, dar şi un interviu cu reputatul doctor neurochirurg Ben Carson, de la centrul medical Johns Hopkins, unul dintre cei mai cunoscuţi medici adventişti. Interviul se concentrează pe abordarea holistă a sănătăţii, subliniind legatura dintre corp, minte şi spirit.

Al doilea documentar va analiza sistemul de educaţie adventist, al doilea cel mai mare sistem privat din lume. Materialul va include secvenţe din mai multe şcoli americane, din New York, Arizona, North Carolina, Maryland, Alabama şi Washington DC, informează Adventist Today.

Martin Doblmeier a produs peste 25 de filme documentare, care au fost difuzate la posturi publice sau private din toată lumea, între care PBS, ABC, NBC, BBC şi History Channel. Documentarul „Adventiştii” a prezentat în detaliu stilul de viaţă adoptat de adventişti, a căror longevitate a devenit binecunoscută. Documentarul poate fi vizionat mai jos.